FAQ

HUR INSTALLERAR DU LE FEU-ELDSTÄDER?

LE FEU-eldstäder överensstämmer med europeiska standarder och är mycket enkla att installera, redo att användas. Varje modell levereras komplett med installations- och installationsguider. LE FEU-eldstäderna kräver ingen skorsten eller skorsten. LE FEU SKY-modellen är en takhängande spis och en omfattande guide tillhandahålls med rekommendationer för fastställande av varje spis.

GÖR BIOETANOLBRANDOR VÄRME?

LE FEU-eldstäder är konstruerade och utformade så att den speciellt skapade kupolen kan leverera vacker omgivande värme.Eldstäderna producerar cirka 2,0 till 3,0 kW värme, vilket motsvarar en liten gas- eller elvärmare. 2,0 till 2,5 kW värmeeffekt värmer ungefär ett rum på 20 kvadratmeter.

HUR LÄNGE BRINNER BIO-ETANOLSTADEN?

Varaktigheten beror på vilken brännarinställning som används och klimatförhållandena. I områden med hög luftström kan varaktigheten minskas. Det beräknas att 1,5 liter bränsle kan räcka i upp till 5 till 6 timmar under förutsättningar.

Finns det några skadliga utsläpp?

Mängden koldioxid som produceras av eldstaden är liten och jämförbar med nivån från ett ljus. Bioetanolbränslen producerar ren, rökfri värme utan de skadliga utsläppen från konventionella fossila bränslen och vedbrännare. Vi rekommenderar att om eldstaden används i små rum och brännaren är inställd på maximal justering, ska dörren / fönstren eller ett fönster öppnas för att möjliggöra luftcirkulation och skydd mot luftföroreningar inomhus. Använd inte en oventilerad apparat i rum som används för att sova, ett duschrum eller ett badrum.

VILKEN BRÄNSLE KRÄVS FÖR ANVÄNDNING?

Bränslet som används i eldstaden är denaturerad etanol, även kallad etylalkohol, bioetanol eller kornalkohol. Detta kommer från naturliga produkter som växter inklusive majs, vete, korn och sockerrör och är ett säkert naturligt bränsle att använda och är ett miljövänligt bränsle.

LE FEU-eldstäder ska endast använda flytande, ren denaturerad etanol. Detta kan identifieras under olika handelsnamn (bioalkohol, bioetanolbränsle etc.) och säljs i byggvaruaffärer och på Internet. Läs mer om Bioetanol HÄR

 
Copyright © 2017-present Le Feu, Inc. All rights reserved.